انواع مادربدر

کنترل آسان و گرافیکی فن


تنظیم دقیق هر یک از فن‌ها فقط با کشیدن یک نیم دایره با ماوس.


EZ XMP


تنها با یک کلیک عملکرد DRAM خود را بهبود ببخشید.


اطلاعات SATA


برای شناسایی آسان دستگاه های خود، اطلاعات درگاه SATA را مشاهده کنید.


تنظیم سریع ساعت


از ماوس برای تغییر ساعت و تاریخ استفاده کنید.

 

نشانه های خرابی در مادبرد

لازمه تعمیر مادربرد این است که شما با علائم خرابی این قطعه به خوبی آشنا باشید. در این صورت می توانید ایرادات آن را به موقع تشخیص داده و اقدامات تعمیری لازم را انجام دهید. یکی از اصلی ترین نشانه های خرابی مادربرد، کار نکردن کامپیوتر یا لپ تاپ است. به این معنی که دستگاه روشن می شود و صدای کار کردن فن نیز به گوش می رسد، اما نمایشگر روشن نمی شود. گاهی هم صدای هارد به وضوح شنیده می شود که در این صورت نیز به احتمال زیاد ایراد از مادربرد است.اگر هریک از این موارد را به صورت مکرر در سیستم مورد استفاده خود مشاهده کردید، بلافاصله اقدام به تعمیر مادربرد کنید. در این حالت، معمولا چیپ های مادربرد دچار ایراد شده اند و یا اسلات های هارد و سایر قطعات دچار شکستگی یا خمیدگی شده اند. فراموش نکنید که عدم تعمیر مادربرد در زمان مناسب و تداوم مشکلات این قطعه، می تواند زمینه ساز بروز ایراداتی در سایر بخش های دستگاه شود.بسیاری از سازندگان مشهور مادربرد محصولات ویژه ای برای گیمینگ ارائه کرده اند که

لپ تاپ بهار پسوندهای Gaming را یدک می کشند. اما برای بسیاری این سوال وجود دارد که تفاوت آنها برد های معمولی چیست و آیا ارزش صرف هزینه بیشتر را دارند؟ در مطلب پیش رو ما به بررسی همین مسئله می پردازیم تا شما به آسانی خود بتوانید به این سوال پاسخ دهید. با شهرسخت افزار همراه شوید.

 

مادربدر سازگار با لپ تاپ

تعمیر مادربرد از جمله خدمات مرکز سخت افزار ایران است که با حضور برترین متخصصین این حوزه انجام می شود. برای تکنسین های این مرکز فرقی ندارد که مادربرد اختصاصا در چه دستگاهی تعبیه شده است. کارشناسان ارشد و تکنسین های با تجربه و متخصص با شناخت کافی از همه اجزای مادربرد و همه انواع مادربرد، هر آنچه را که تعمیر مادربرد نیاز داشته باشد در اختیار دارند و هیچ محدودیتی ندارند. کیفیت برتر خدمات رسانی این مرکز و رضایت مشتری نقطه قوت انگیزه کارکنان ماست.

 

لپ تاپ شما به چه مادربرد نیاز دارد

بُردِ مادر یا مادربرد یا برد اصلی تخته مداری الکتریکی است که بخش‌های گوناگون رایانه مانند واحد پردازنده مرکزی، حافظه دسترسی اتفاقی(RAM) و… بر روی آن سوار می‌شوند و قطعه‌های بسیار کاربردی و مهم دیجیتالی نظیر بایوس (

BIOS) در آن قرار گرفته‌اند. در کامپیوترهای اپل آن را برد منطقی می‌نامند.مادربرد اصلی‌ترین بخش یک رایانه به‌شمار می‌رود و کار آن کنترل کردن پردازشگر مرکزی و ارتباط دادن آن با قسمت‌های دیگر است. خود پردازشگر با هیج کدام از ابزار آلات بیرونی ارتباط مستقیم ندارد و همان‌طور که از نامش پیداست تنها یک پردازنده‌است. ارتباط پردازشگر با ابزار خارجی (به جز در موارد معدود) توسط بایوس (BIOS) انجام می‌گیرد و در حقیقت بین پردازشگر و ورودی/خروجی‌ها همواره یک مدار واسط وجود دارد.انتخاب مادربرد ، یکی از تصمیمات مهم در زمان تهیه و یا ارتقاء یک کامپیوتر است .انتخاب فوق ، علاوه بر تاثیر مستقیم بر عملکرد فعلی سیستم ، بیانگر انعطاف سیستم در زمان ارتقاء نیز می باشد . قابلیت های فعلی یک کامپیوتر و پتانسیل های ارتقاء آن در آینده ، جملگی به نوع مادربرد انتخابی بستگی خواهد داشت . امروزه بر روی مادربردها ، پورت های پیشرفته ای نظیر  FireWare IEEE 1394و یا USB 2.0 و حتی کارت های ( تراشه ) صدای شش کاناله و کنترل های RAID وجود داشته که می توان از آنان در زمان ارتقاء سیستم و بدون نیاز به نصب امکانات جانبی دیگر ، استفاده بعمل آورد.

 

  • 6 راهکاربرای تهویه مطبوع کیس کامپیوتر
  • بهبـود ســرعت رایانــه‌های قدیمـی
  • طریقه پاک کردن بایوس کامپیوتر
  • چرا کامپیوتر مرتب ری استارت می شود؟
  • کنترل سرعت فن کامپیوتر برای عملکرد بهتر

اجزای مادربرد کامپیوتر


هرچیزی که داخل کیس کامپیوتر قرار دارد به نحوی به مادربرد همان کامپیوتر متصل شده است و به همین ترتیب تمامی اجزای کامپیوتر می‌توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این اجزا عبارتند از کارت گرافیک، کارت صدا، هارد درایو، درایو نوری، سی‌پی‌یو، رم، پورت‌های یو اس بی، منبع تغذیه و…. همچنین روی مادربرد قطعاتی مانند اسلات توسعه، جامپر، خازن، فن، هیت‌سینک و… نیز وجود دارد.

 

نکته‌های مهم درمورد مادربرد کامپیوتر


مادربردهای دسکتاپ، کیس‌ها و منابع تغذیه همگی در سایزهای مختلفی عرضه می‌شوند که به عنوان Form Factor شناخته می‌شود. برای اینکه این سه قطعه به خوبی با یکدیگر کار کنند هر سه باید با یکدیگر تطبیق‌پذیر باشند.از لحاظ قطعات قابل پشتیبانی، مادربردها تفاوت‌های زیادی با یکدیگر دارند. برای مثال هر مادربرد کامپیوتر فقط از یک نوع سی‌پی‌یو و تعداد انگشت شماری رم پشتیبانی می‌کند. علاوه بر این برخی از کارت‌های گرافیک، هارد درایوها و… ممکن است با نوع خاصی از مادربرد تطبیق‌پذیر نباشند. تولیدکننده‌های مادربرد به صورت کاملا واضح شما را درمورد تطبیق‌پذیری اجزاء مختلف راهنمایی می‌کنند.

برای آشنایی بیشتر با تعمیرکاران این مطلب را بخوانید.

 

"مادربرد قلب کامپیوتر است"

 

خرابی های معمول در مادربرد


مشکلاتی از قبیل روشن نشدن، قطع صدای لپ تاپ، مشکلات شارژ باطری و که باعث میشود کاربران به تعمیرگاه لپ تاپ مراجعه نمایند، میتواند مربوط به مادربرد باشد که بعد از بررسی بخشی از مادربرد که مشکل میتواند به آن قسمت مربوط شود، مادربرد عیب یابی شده و تعمیر انجام میشود.قدرت انتخاب بیشتر , خرید آسان،سریع و مطمئن , بهره گیری از امکانات مشاوره ی رایگان با کارشناسان فروش , امکان انتخاب مناسب با توجه به نیاز مشتری , مقایسه و بررسی محصولات و اطمینان از فرایند خرید و فروش مستقیم , امکان ارسال کالا به محلمی توان خدمات ارائه شده در مرکز فروش مادربرد را به سه دسته ی خدمات پیش ازفروش ، خدمات ارائه شده در هنگام فروش و خدمات پس ازفروش تقسیم کرد.

خدمات پیش از فروش : مهندسین مرکز فروش مادربرد از برترین متخصصین این حوزه بوده و به راحتی می توانند کالای اصل را از تقلبی تشخیص دهند و پیش از فروش محصول ابتدا از کیفیت و اورجینال بودن آن اطمینان حاصل خواهند کرد. خدمات هنگام فروش : در زمان فروش کادر کارشناسان فروش در مرکز فروش مادربرد با صبرو حوصله به پرسش های مختلف شما پاسخ داده و راهنمایی های صحیح را در جهت انتخاب بهتر به شما ارائه خواهند دادو شما را یاری خواهند کرد که بهترین محصول را باتوجه به نیاز خود انتخاب کنید.خدمات پس از فروش : مرکز فروش مادر برد، خدمات پس از فروش را بسیار مهم و ضروری می داند و جهت این امر کادری ازبرترین اساتید تعمیر مادربرد را به کار گرفته است. کادر متخصصین تعمیرات مادربرد از هنگام خرید تا هرزمان که مشتری نیاز داشته باشد آماده ی خدمت گزاری خواهند بود.

 


نکاتی برای نگهداری بهتر از مادربرد

 

 

  • در پایان بهتر است که چند نکته را برای محافظت از مادربردتان مد نظر داشته باشید;
  • خروجی هوای لپ تاپ (خروجی فن) را نپوشانید.
  • از تکان دادن و ضربه زدن به لپ تاپ بپرهیزید، زیرا این کار ممکن است باعث خرابی و از بین رفتن اطلاعات روی هارد دستگاه بشود.
  • تا جایی که برای شما امکان دارد لپ تاپ را در معرض گرد و خاک قرار ندهید، زیرا این کار باعث ورود گرد و غبار به لپ تاپ شده و به مرور زمان خروجی فن بسته شده و باعث داغ شدن لپ تاپ میشود.
  • بهتر است به فاصله زمانی معین برای سرویس کردن لپ تاپتان اقدام نمایید که زمان مناسب برای سرویس فن لپ تاپ بستگی به این دارد که چقدر از دستگاه استفاده میکنید و لپ تاپ چقدر در معرض گرد و غبار بوده است.
  • اگر احیانا مایعات روی دستگاهتان ریخت و به مادربردتان نفوذ کرد، بهتر است هر چه سریعتر لپ تاپ باز شده و مایعات از روی مادربرد پاک شود. زیرا آبخوردگی یکی از معمولترین عیبهای مادربرد بوده که ممکن است خرابی های جبران ناپذیری برای دستگاه شما به وجود بیاورد.
  •  

در آخر باید بدانید

این قسمت، تنها جایی است که از بیرون کیس می‌توان به آن دسترسی داشت. زمانی که مادربرد درون کیس کامپیوتر قرار می‌گیرد، تنها این پورت‌ها هستند که از کیس بیرون می‌زنند و می‌توانند نمادی بیرونی از میزان قدرتمندی مادربرد باشند. چیزهایی که در پنل پشتی باید وجود داشته ‌باشد، پورت USB 3.0 به تعداد زیاد، پورت LAN و پورت‌های صدا و خروجی‌های تصویر (شامل VGA و DVI و HDMI و DisplayPort) است. سازندگان مادربرد گاهی اوقات در این موارد دست می‌برند و دکمه‌های خاصی را در این قسمت به خدمت می‌گیرند تا بر امکانات مادربرد افزوده شود؛ مثلا دکمه‌ی ریست‌کردن بایوس و ورود به حالت اورکلاک از مواردی هستند که به دلخواه و صلاحدید سازنده در این قسمت اضافه و کم می‌شوند. در برخی مادربردهای جدید و اکثر مادربردهای قدیمی تعدادی پورت P/S2 برای وصل‌کردن ماوس و کیبورد هم وجود دارد. این پورت تقریبا منسوخ شده ‌است و با این حال، اکثر تولیدکنندگان مادربرد هنوز روی استفاده از آن اصرار دارند.

SB 2: نسل قدیمی پورت‌های USB هستند که برای اتصال اکثر دستگاه‌های جانبی (پرینتر، کیبورد، موس و …) سرعت کافی دارند.

USB 3 / USB 3.1 Gen1: نسل نه چندان نو اما پر سرعت USB ها که با دستگاه‌های جانبی سازگارند.

USB 3.1 Gen2: جدیدترین نسل پورت‌های USB که سرعتی برابر ۱۰Gbps دارند. این پورت‌ها معمولا با دستگاه‌های جانبی سازگار نیستند.

USB Type-C: این پورت می تواند از نوع USB 3.1 Gen1 یا USB 3.1 Gen2 باشد و برای اتصال به دستگاه جدید مانند گوشی‌های هوشمند طراحی شده‌اند.

HDMI / DisplayPort Video out: زمانی به این پورت نیاز خواهید داشت که بخواهید از گرافیک ادغام شده پردازنده استفاده کنید. درصورت تهیه کارت گرافیک از پورت های کارت گرافیک باید استفاده کنید.

Audio ports: این پورت‌ها برای اتصال اسپیکر و میکروفون استفاده می‌شود.

PS/2 ports:  در صورتی که هنوز موس یا کیبورد شما از اتصالات قدیمی استفاده می‌کند توسط این پورت می‌توانید این دستگاه‌ها را به کامپیوتر خود متصل کنید.

Thunderbolt 3: مادربردهای کمی به این پورت مجهز هستند و بعضی از مادربردها از اتصال کارت توسعه این پورت نیز پشتیبانی می‌کنند. این پورت‌ها سرعت ۴۰Gbps را مقدور می‌سازند.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها